fredag 20 januari 2012

Lins- och sojafärssoppa

Januari. Fattig månad. Så även för mig och min sambo. Igår lagade vi en mustig soppa som både är nyttig och billig.
Denna soppa lagar vi några gånger i månaden och kan ändra lite karaktär genom att vi ändrar grönsakerna i den. Men här kommer grundreceptet:

Lins- och sojafärssoppa 4port:
2 lökar
3 vitlöksklyftor
Ca ½ chili (beroende på styrka)
300g sojafärs
Paprikapulver
Lite spiskummin
Lite koriander
Salt

FRÄS DETTA I KOKOSFETT/SMÖR IEN STOR GRYTA
LÄGG I RESTEN AV INGREDIENSERNA OCH LÅT KOKA TILLS LINSERNA ÄR MJUKA

2½ dl grönalinser
12 dl vatten
Buljong
2 msk tomatpuré

SMAKA AV. RIV NER SKAL FRÅN EN HALV CITRON I LITE NATURELL SOJAYOGHURT/CREME FRAICHE. SERVERA SOPPAN MED EN KLICK CITRUSYOGHURT OCH STRÖ RIKLIGT MED HACKAD PERSILJA.


Sojafärsen vi brukar använda är ICAs frysta. Använder du sojafärs som du förväller själv så behöver du krydda och steka den i förväg.

Linser är både billigt och nyttigt. En kolhydratskälla som är proteinrik, rik på lösligafibrer och mineraler. De är ganska milda i smaken så de passar bra till alla dem som inte testat på baljväxter tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar